Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur de inspiratiebrochure op
Stuur de brochure gevelverf op
Stuur de premiewijzer op
Stuur de onderhoudsbrochure op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Inspiratie­brochure
Onderhouds­brochure

5 onderhoudstips voor een gevel in topvorm

De gevel van je woning krijgt heel wat te verduren: van sneeuw, wind en regen tot zonneschijn. Is je gevel zijn frisse uitstraling verloren? Met de lente in het land, is het hoog tijd voor een grote onderhoudsbeurt. Met deze tips en tricks van Sto blijft je gevel jarenlang mooi!

1. Vermijd vervuiling
De regen spoelt het merendeel van het vuil van je gevel af. Toch kan je heel wat ondernemen om vervuiling tegen te gaan. Zorg ervoor dat je goten altijd schoon zijn en dat het water ongehinderd naar beneden kan lopen. Laat in de winter zeker geen sneeuw tegen je gevel liggen.

2. Onderhoud je gevel
Zijn er plaatsen waar de regen het vuil niet wegspoelt? Lichte vervuiling kan je verwijderen met een zachte borstel en lauw water met een scheutje mild, huishoudelijk wasmiddel. Ga zeker niet agressief schrobben.

3. Bestrijd vergroening
Planten, klimplanten en bomen kunnen vlekken veroorzaken op je gevel. Verwijder de groenaanslag regelmatig om ophoping van vuil en algen te voorkomen. Is je gevel toch ernstig aangetast door algen of schimmelgroei? Ga niet zelf aan de slag, maar laat je gevel behandelen door een expert voor een optimaal resultaat.


4. Laat schade herstellen
Voorkom zoveel mogelijk impact op je gevel. Plaats er geen scherpe of zware voorwerpen tegen. Barbecue gepland of 's avonds gezellig rond een vuurkorf zitten? Zet je toestel niet in de buurt van een muur. Toch kleine schade aan je gevel? Dicht het af met een acrylaat gebonden kit voor buitentoepassing. Grotere schade kan ernstige gevolgen hebben zoals waterinfiltratie of een verzwakking van de structuur van je woning. Daarvoor neem je best contact op met een Sto-vakman.

5. Bescherm je gevel met een intelligente gevelverf
Voorkomen is beter dan genezen! Met een intelligente gevelverf van Sto bescherm je je buitenmuren optimaal. Dankzij het waterafstotend oppervlak zorgt de gevelverf StoColor Lotusan G ervoor dat vuildeeltjes zich niet kunnen hechten en ze door de regen worden weggespoeld. Woon je in een groen gebied? De StoColor Dryonic G zorgt ervoor dat je gevel snel droogt na regen, nevel of dauw. Dit vertraagt de vorming van groenaanslag aanzienlijk.

Meer tips? Vraag hier je onderhoudsbrochure aan.