Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur de inspiratiebrochure op
Stuur de brochure gevelverf op
Stuur de premiewijzer op
Stuur de onderhoudsbrochure op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Inspiratie­brochure
Onderhouds­brochure

Gevel reinigen of schilderen: gun je gevel de vakantievilla look!

Met de zomer in aantocht, is dit hét ideale moment om wat te doen aan je vuil of grauw geworden buitenmuren. Zo geniet je straks dubbel zoveel van je thuisvakantie. Neem je gevels onder handen en geniet deze zomer onbezorgd van een gezellige buitensfeer. Geef je gevels een opfrisbeurt of een verfbeurt en haal het maximum uit je buitenruimte.

1. Geef je gevels een opfrisbeurt voor een ultiem vakantiegevoel

Tijdens de wintermaanden krijgen je gevels het hard te verduren. Vooral biologische organismen als algen en mossen en vuil uit de lucht vervuilen je gevel. Dit soort vervuilingen kun je makkelijk de baas door je gevels te reinigen.

Met deze tips ziet je gevel er in geen tijd weer stralend uit:

  • Controleer de goten, de vuilopvangers en de afvoerleidingen en maak ze proper indien nodig.
  • Controleer de plekken waar regen niet rechtstreeks op valt, zoals bv. onder de vensterbank. In de loop der jaren hopen zich daar stof- of spatwaterresten op.
  • Verwijder licht vuil met een zachte borstel en lauw water. Voor grotere vuile oppervlakken bekom je het beste resultaat met een hogedrukreiniger. Spuit hierbij van beneden naar boven, met een maximale druk van 30 bar. Test uit op een onopvallend stukje gevel.
  • Verwijder algen en schimmels met een algendodend middel.

Vraag je gratis onderhoudsbrochure aan en ga zelf aan de slag. Geen zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Doe beroep op een Sto-gevelexpert.

2. Een verfbeurt voor een vakantievilla look 

Door je gevel te schilderen, kies je voor een snelle make-over. Een eenvoudig likje verf zet je woning helemaal in het nieuw. Maar het is niet enkel een facelift (die de waarde van je woning stevig kan verhogen), je doet het ook voor het behoud van je huis. Afhankelijk van jouw wensen en de specifieke situatie biedt Sto intelligente verfsystemen met specifieke eigenschappen aan.

  • De zelfreinigende gevelverf StoColor Lotusan® G spoelt het vuil samen met de regen van de gevel en beschermt de gevel zo tegen de aanhechting van vuil-, stof- en roetdeeltjes.
  • Woon je in een beboste omgeving, dan kies je best voor een laagje gevelverf StoColor Dryonic® G. Deze verf zorgt ervoor dat de gevel snel droogt na regen, nevel of dauw en vertraagt zo aanzienlijk de vorming van groenaanslag.
  • Woon je langs een drukke baan en wil je actief iets tegen milieubelasting doen, dan is StoColor Photosan een slimme oplossing. Dankzij de gepatenteerde VLC (Visible Light Catalyst) Technology vermindert deze oppervlakactieve verf effectief de vorming van fijn stof, stikstofoxiden en ozon.
  • Een gekaleide gevel zorgt voor een rustiek uitzicht met tegelijk een zeer goede vochthuishouding. Het kaleisysteem StoLotusan® MP biedt een toegevoegde waarde. In deze afwerking is de Lotus-Effect® Technology verwerkt, die een vuilafstotende werking heeft.

Voor meer info of advies, neem contact op met een Sto-gevelexpert in je buurt. Hij weet perfect welk type verf nodig is.