Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur de inspiratiebrochure op
Stuur de brochure gevelverf op
Stuur de premiewijzer op
Stuur de onderhoudsbrochure op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Inspiratie­brochure
Onderhouds­brochure

Project: badengebouw in Zeebrugge

Plan je deze zomer een weekendje aan zee? Ga dan zeker eens langs het badengebouw in Zeebrugge want na 7 jaar schittert het nog steeds onder de zon.

Zeven jaar geleden voldeed het badengebouw  in Zeebrugge niet meer aan de normen. Het gebouw leed onder zanderosie, betonrot en waterschade. De twee belangrijkste voorwaarden voor de renovatie waren de multifunctionaliteit van het gebouw en het esthetische aspect. De architect is erin geslaagd aan de wensen te voldoen, vandaag omvat het badengebouw een infokantoor, openbaar sanitair en de dienst  Zon, Zee...Zorgeloos met een maritiem karakter.

De kleurkeuze van de gevel zorgt voor présence en contrast

Met de typische patrijspoorten aan de zijkanten van het pand en de combinatie van de gebruikte materialen, wit aluminium schrijnwerk, zilvergrijs architectonisch beton en kleinere elementen in inox, dragen bij aan de gewenste maritieme uitstraling. De donkere gevel zorgt voor présence en contrast in de badplaats.

Bescherming van donkere kleuren tegen de UV-stralen

Het badengebouw is onderhevig aan het typische zoute kustklimaat en fel zonlicht in de zomer. Donkere en intensive gevelkleuren werken als een warmtemagneet, omdat ze direct zonlicht absorberen en omzetten in warmte. Om scheuren en vervorming van de isolatieplaten te voorkomen werd de sierpleister extra beschermd met een dubbele StoColor X-Black (kleur 33200) verflaag.