Vraag je vrijblijvende offerte
Stuur de inspiratiebrochure op
Stuur de brochure gevelverf op
Stuur de premiewijzer op
Stuur de onderhoudsbrochure op
Offerte aanvragen
Premie­wijzer
Inspiratie­brochure
Onderhouds­brochure

Nieuw: Belgische steenstrippen gemaakt met klei uit de Schelde

Fan van de typische Belgische baksteenlook? Goed nieuws, dankzij de samenwerking met Vande Moortel breidt Sto haar collectie baksteenstrippen uit met twee nieuwe collecties. Honderd procent Belgisch, gemaakt van klei uit de Schelde. Kom ze ontdekken op Batibouw (Paleis 5 - Stand 305)!

Baksteenstrip met Belgisch karakter
Voor de twee nieuwe collecties baksteenstrippen werkt Sto nv samen met Vande Moortel, een op en top Belgische steenbakkerij. Deze steenstrippen met Belgisch karakter, gemaakt van natuurlijke klei uit de Schelde, vullen de zes huidige Duitse collecties van StoBrick aan. Bovendien worden ze geproduceerd via een ecologisch proces en wordt er slim omgegaan met grondstoffen. Het resultaat: een steenstrip met puur karakter, unieke contouren en krachtige, natuurlijke kleurnuances.

Modern of rustiek
Hou je van een woning met een strakke, eigentijdse look dan is de collectie ‘Modern’ echt iets voor jou. De effen, pure en strakke steenstrippen, verkrijgbaar in een extra lang formaat tot 510 mm geven je woning een hoog designgehalte. Ben je eerder fan van de typische Vlaamse, landelijke bouwstijl? Dan doet ‘Rustiek’ je hart vast sneller slaan. Je kunt de steenstrippen haast niet onderscheiden van traditioneel metselwerk. Ook heel mooi is de combinatie van steenstrippen met crepi. Het overwegen waard!

Rustiek
Rustiek
Rustiek
Modern
Modern
Modern
Modern

Goed geïsoleerd
Niet alleen de esthetische uitstraling is een troef. Ook aan het energetische aspect werd gedacht. Combineer de steenstrippen met het StoTherm Vario gevelisolatiesysteem en voldoe probleemloos aan de huidige isolatie-eisen. De isolatie bestaat uit EPS (geëxpandeerd polystyreen) waarop een wapeningslaag en tot slot de steenstrippen worden aangebracht.

Ruimte-, tijd- en kostenbesparend
De steenstrippen worden verlijmd en zijn zowel voor renovatie als nieuwbouw geschikt. Combineer je StoBrick met StoTherm Vario dan bouw je efficiënter, dunner en lichter. Dankzij de slanke steenstrippen (11-25 mm) krijg je een beperkte muuropbouw mét gevelisolatie. Zo win je veel meer ruimte in vergelijking tot een muur in traditioneel metselwerk. Bovendien bespaar je ook op bouwtijd en (renovatie)kosten. Deze opbouw is immers eenvoudiger en goedkoper dan een volle bakstenen muur, want je hebt geen consoles nodig om de constructie te ondersteunen.

Wil je je gevel renoveren met een Sto-gevelisolatiesysteem en steenstrips? Neem contact op met een Sto-vakman in je buurt.